Дел од изјави од корисници на Био-СПХ

Изјава од Liv Solveig Dyrseth од Skien – Норвешка:

Се викам  Liv Solveig Dyrseth и имам 45 години. Уште од мала имав здравстевни проблеми. Во јуни 1992 година тешко се разболев. Дијагнозата беше хронично труење од амалгам. Ги извадив пломбите и се чувствував малку подобро. Но, пак не можев да се заштитам од други проблеми како електромагнетни зрачења, ТВ, компјутери, телефони-мобилни телефони, присуството на автомобили ми сметаше, подземни зрачења и се што е на струја. Јас употребував пластични кеси под креветот да ме заштитат од подземни зрачења. Исто така користев различни кристали, пирамиди, магнети, TX плочи и не знам ни сама што се пробав. За жал ништо од тоа не ми помогна. Еден натпис во весник ми го измени животот. Био-СПХ е секаде со мене. Ме заштитува и ми помага. Прв пат отидов во посета кај пријатели што живеат близу далноводи и трафостаници. Таму седев со саати без да ми се слоши. Се шетам во најголеми супермаркети со “пирамидата” – Био-СПХ во количка без да се онесвестам пред касата. Седам со саати и работам на компјутер без проблеми. Сакам да се заблагодарам на “Сончев зрак” и на Стојан Велкоски што ги прави овие неутрализатори. Без нив не би имала нормален живот, а да не спомнувам колку години не бев во можност да излезам во град и да купам поклони за Божиќ. Сето ова сега е возможно.

Ти благодарам Био-СПХ.

Изјава од Kjersti Lied од Skien – Норвешка:

Јас набавив еден апарат Био-СПХ од фирмата “Сончев зрак” од претставништвото во Норвешка (Sun Ray) на 10.02.1999 год. Од таа дата до денес стои тој апарат дома кај мене.

Син ми кој има дијагноза М.Б.Д обично е многу немирен и нервозен, но после употреба на Био-СПХ тој е многу помирен и сталожен. Сега можеме да ги извршуваме домашните задачи без проблеми, детето седи и јаде до маса без проблеми и кавги. Сакам да се заблагодарам на “Сончев зрак” за апаратот, затоа што нема сомнение дека апаратот е причината за подобрената здравствена состојба на син ми.

Изјава од Albert F. Studer - Switzerland:

Вршевме истражувања и дојдовме до заклучок дека некои луѓе подобро спијат со Био-СПХ. Имам поставено Био-СПХ пред телевизорот и се покажа дека растенијата во оваа соба растат побрзо и повисоко. Имавме купено палма која споро расте. Ова растение расте како лудо и сега има листови 2 до 3 пати поголеми од листовите на старата палма. Дали е тоа возможно?

Изјава од Галена К. од Скопје:

По поставувањето на неутрализаторот во три простории на мојот стан, почувствував забележително смирување на вознемиреноста која дотогаш ја чувствував при мала возбуда, а тоа позитивно влијаеше во регулирањето на крвниот притисок и на тахикардијата.

Задоволна сум од присуството на неутрализаторот во мојот дом кој претстаува составен дел на моето секојдневно живеење, така што и во иднина не би се откажала од апаратот Био-СПХ.

Изјава од Елизабета А. од Скопје:

После неколку неделно користење на неутрализаторот имаше забележително подобрување кај сите членови од семејството. Првенствено исчезна малаксаноста, а со тоа и нервозата и напнатоста. Главоболката постепено исчезна. Веќе 10 години го користам неутрализаторот. Дејството на овој апарат е зачудувачко. Кога седам некаде подолго време, а таму нема неутрализатор, а има штетни подземни струења, јас почнувам да омалаксувам. Затоа за подобро здравје на сите луѓе им препорачувам да го користат апаратот Био-СПХ.

Изјава од Вики Д. од Охрид:

Јас сум задоволна од овој неутрализатор. По моја препорака го имаат и неколку колешки. И тие исто така се задоволни.

Изјава од Дијана Б. од Скопје:

Откако ги имаме трансформерите, ќерката повеќе не се разболува од пневмонија, на синот му престана течењето на крв од носот, а јас наутро се будам одморена и наспана. Мислам дека секое семејство треба да провери дали во домот има подземни води или зрачења и доколку ги има обавезно да се заштити со неутрализатор-трансформер.

Изјава од Божидар Р. од Скопје:

Пред поставувањето на неутрализаторот јас имав црвенило во очите после будење, а исто така се чувствував и заморен. После поставувањето на апаратите, кога ќе станев бев одморен, а очите повеќе не ми се црвени. Главоболката што ја имаше жена ми се намали и станува се поретка. Мислам дека овој апарат Био-СПХ треба да го има во секоја куќа.

Изјава од Бате М. од Скопје:

Пред поставувањето на Био-СПХ имав чести главоболки, сега се сведени на минимум. Ефектот од него е голем и видлив. Факт е дека со постоечка главоболка од надвор, покрај уредот по кратко време истата се губи целосно.

Изјава од Горан Н. од Скопје:

Самото присиство на неутрализаторот во домот придонесува лично да се чувствувам посигурно дека јас и моето семејство не сме изложени на штетни зрачења од различен вид. Можеби е тоа резултат на сугестијата, меѓутоа без неутрализаторот би чувствувал константен недостаток на “заштитник”. Дали е резултат на апаратот или не, не сум докрај сигурен, но факт е дека после 3 години неуспешни обиди, дури по една ипол година откако го набавивме неутрализаторот, стекнавме две прекрасни деца (син 4 години и ќерка 2,5 години).

Изјава од Стојмир И. од Скопје:

Пред поставувањето на апаратот Био-СПХ кај мене и кај сопругата се јавуваа големи мигренозни болки. По поставувањето и кај мене и кај сопругата мигренозните болки се намелени за 90% по зачестеност и по интензитет. Мислам дека неутрализаторот ја врши својата функција и ние сме презадоволни од неговата употреба.

Изјава од Лилјана Ј. од Скопје:

По поставувањето на неутрализаторот има осетни промени при спиењето, а од 1996 година никој се нема разболено, па дури ни од грип.

Изјава од Огњан Ј. од Скопје:

Во нашиот случај, битно е дека пациентката со тумор на утерусот беше оперирана, но и по операцијата имаше многу често силни болки што и го правеа животот неподнослив. Овие болки, и по интензитет, и по зачестеност, по поставувањето на неутрализаторите (во секоја соба, а и во кујната) значително се намалија, и веќе самиот овој факт е доволен да бидеме благодарни и да го оцениме неутрализаторот како реквизит или средство што навистина помага, за разлика од многу други “нешта” со коишто сме “експериментирале” и од коишто резултатот бил никаков! Заклучно, сметаме дека неутрализаторот е неопходен во секој стан при постоење на геопатолошка или техничка загаденост. Неутрализаторот ви е СУПЕР! По се што сум доживеал многу е тешко мене некој да ме убеди дека нешто слично направил навистина ефикасно, но, навистина сте напраивиле СУПЕР-УБАВО и ЕФИКАСНО СРЕДСТВО за заштита. Честито, и среќна и успешна работа и понатаму!

Изјава од Ѓуро П. од Скопје:

Откако го поставивме апаратот Био-СПХ дојде до намалување на нервната напнатост, подобрување на здравствената состојба (стагнирање на некои од заболувањата), чувство на отпуштеност. Цвеќинањата кои беа во домот, претходно боледуваа или се сушеа, што не е случај после поставуањето на Био-СПХ. Општ е впечатоткот дека Био-СПХ поволно дејствува, иако оценката е повеќе квалитативна, бидејќи е тешко да се квантизираат ефектите.

Изјава од Лилјана П. од Струмица:

По поставување на апаратот Био-СПХ се чувствува намалување на напнатоста, а со тоа и ставот, подобрување на крвниот притисок и полесно поднесување на аритмијата и тахикардијата, подобрен е и сонот. Напоменувам дека истовремено употребувам соодветна терапија препишана од лекар. Неутрализаторот го чувствувам како средство кое ми помага и ме смирува.

Изјава од Иван И. од Скопје:

Неутрализаторот го поставивме од причина бидејќи живееме во нас. Капиштец, а сме слушнале дека оваа населба лежи врз подземни води. Веруваме во успешноста на овој неутрализатор, тој е светски признат, а сме слушале дека многу луѓе се задоволни во неговата моќ. Многу пофални зборови за г-дин Стојан и за неговиот изум.

Изјава од Спиро К. од Штип:

По поставувањето на апаратот Био-СПХ во моето семејство е присутна психофизичка смиреност, а кај членовите на моето семејство исто така е присутна смиреност и нема никакви проблеми со здравјето. Мислам дека дејствувањето на трансформерот не може да се види туку тоа треба да се почувствува. Исто така ако во некој стан или просторија е присутно некое геопатогено зрачење со поставувањето на апаратот престануваат сите несакани последици. Затоа секоја чест и благодарност на иноваторот на овој апарат.

Изјава од Станиа М. од Скопје:

Потребен е бидејќи дава сигурност во станот и послободно живеење.

Изјава од Благој А. од Нов Дојран:

По поставувањето на неутрализаторот се чувствувам подобро. Мислењето за дејството на неутрализаторот е извонредно, не случајни се многуте признанија и награди. Лично го ценам господин С. Велкоски, кој со овој апарат многу допринесува за подобрување на здравјето кај граѓаните, посебно во оние домови кои се изложени на опасни електромагнетни влијанија. Вложениот труд на господин Велкоски заслужува особено внимание, но не само кај граѓаните туку и кај одредени институции во државава. На господин Велкоски му посакувам добро здравје и понатамошен успех во истражувачката работи.

Изјава од Душко П. од Скопје:

По поставувањето на трансформерот сите членови на семејството се чувствуваме подобро споредбено со состојбата пред тоа. Како видни промени се намалено користење на таблетите за глава како и самиот организам се чувствува поопуштен. Затоа мислам дека примената на овој трансформер си ја одигрува својата задача за која е наменет односно го штити човекот од негативните влијанија кои го опкружуваат.

Изјава од Трајанка П. од Скопје:

Брзо по поставуавњето на апаратот болките во главата, стомакот и нозете исчезнаа, болниот стана покомуникативен, расположен, почна да се движи, претходно користеше кислород од боци, сега веќе подолг период воопшто не го користи, прошетките од дома ги прошири и надвор, од скоро го води во прошетка и своето две годишно внуче. Доаѓа домашна посета. Самите лекари и домашните се вчудоневидени од овие промени.

Изјава од Санде С. од Скопје:

Имам голема доверба во апаратот и високо мислење за него затоа што ситуацијата т.е. здравствената состојба ми е видно подобрена.

Изјава од Верица П. од Скопје:

Се чувствуваме многу подобро јас и моето синче. Има промени на пријатни чувства, разбирања, убави сништа, многу веселби, пријатен е односот дури и на гостите кои доаѓаат кај нас на седенка. Битно ми е што здравствено сме подобри бидејќи мене глава често ме болеше и детето ми беше многу нервозно. Јас и синот мислиме дека дејството на неутрализаторот е благотворно, смирувачко, многу корисно... и потребно.

Изјава од Даниела Б. од Скопје:

Пред поставувањето на апаратот, во моето семејство се чувствуваше поголем степен на нервоза, вознемиреност, несоница, ненаспаност, циста кај градата на мојата сестра. Ситуацијата е евидентно подобрена со поставувањето на апаратот. Се чувствуваме понаспани, проблемите што претходно беа исчезнаа, нервозата значително се намали, концентрацијата и психофизичката способност е зголемена и мирот се чувствува кај сите нас. Многу сме задоволни од поставувањето на апаратот и им го препорачуваме на сите домаќинства.

Изјава од Ѓорѓи З. од Скопје:

Откако го поставивме овој апарат сите се чувствуваме мошне свежи и во добра состојба, дури некои болести исчезнаа, како тахикардијата, несоницата, заморот, психофизичката состојба се врати кај сите. Нашето куче Леси сега е многу помирно и секаде може да спие, не бира место, не е толку раздразливо како порано, сите имаме добра хармонија. Сега доволно е со 4 саати спиење да се чувствувам наспан и одморен. Препорачувам секој да има вакви апарати дома затоа што се уверивме во ефикасноста и големата добротворност. Ви благодариме.

Изјава од вработените во лабораторијата на Нервна Клиника:

Персоналот е релаксиран и напнатоста се намалува. Главоболките кај една вработена се намалени и по интензитет и по зачестеност. Сите се добро расположени. Никакви негативни влијанија не се забележани.

Изјава од Христина С. од Скопје:

По поставуавњето на неутрализаторот-трансформер Био-СПХ, се чувствуваат значителни позитивни промени во мојата здравствена и психичка состојба. Веќе не сум хронично ненаспана, не чувствувам постојан замор, нервоза, главоболки, немам проблеми со срцето и десното колено, а концентрацијата и меморијата ми се значително подобрени. Врз основа на ова, мислам дека Био-СПХ со својот дијапазон на делување е незаменлив чувар на целокупното здравје, а со тоа и на животот на луѓето.

Изјава од Гордана Д. од Скопје:

Промените се потполно видливи и позитивни. Леснотии во читање, намалени вртоглавици, отоците потполно се изгубија, во сите простории се чувствува мир, спокојно спиење (прав одмор), се осети проемна и кај собните цвеќиња. Тие живнаа и пораснаа нормално како во стариот стан. Заклучок-без апаратот не можеше да се делува и живее во тие простории.

Изјава од Менче И. од Скопје:

Презадоволна сум од употребата на неутрализаторот. Во голема мера ми помогна да се успори процесот на напредување на карциномот. Ми се подобри сонот. Би препорачала на сите кои сакаат да го заштитат своето здравје обавезно да го испитаат својот стан дали има штетни зрачења и лошо делување од подземни води, и да се заштитат со примена на овој извонреден апарат.

Изјава од Лозана З. од Скопје:

Пред поставување на апаратот постоеше една напната и нервозна атмосфера, на синот му се качи притисокот, ќерката стана алергична на сите лекови, јас се оперирав три пати од тумор и цисти. По поставување на наутрализаторот веднаш се почувствува пријатна атмосфера, нервната напнатост почна да попушта кај сите членови на семејството. Спиењето стана добро, утринскиот мамурлак, главоболката и потеченоста исчезнаа. Работната способност се подобри. Редовната терапија и неутрализаторот помогнаа туморите и цистите кои постојано се создаваа да исчезнат, а со тоа и психичката стабилност ми се подобри. Сите настанати состојби по поставување на неутрализаторот го оправдуваат неговото поставување и делување, затоа многу сум благодарна.

Изјава од Лиле С. од Скопје:

По поставување на неутрализаторот во целата куќа се чувствуваме подобро и поздраво, кога станувам насабајле ги немам главоболките и омалаксаноста, немам вртоглавици и сите во семејството се чуствуваме подобро. Откако го поставивме неутрализаторот веќе 3 години не сум појдена на лекар.

Овие, како и многу други изјави од корисниците на Био-СПХ се добиени по писмен пат и истите се документирани и можат во секое време да бидат дадени на увид за нивна веродостојност.